Wie zijn wij

EVEN VOORSTELLEN

WIE WIJ ZIJN


Bij Stichting Asareel werken vrijwilligers en professionals die jongeren een helpende hand willen bieden in moeilijke situaties.

Dit kunnen jongeren zijn die zijn vastgelopen, op een wachtlijst staan voor hulpverlening of nergens meer worden toegelaten.

 

Asareel betekent "God houdt vast", wanneer jongeren en/of hun omgeving het opgeven, houdt God vast.

We willen de jongeren door coaching, activiteiten en projecten uitdagen, verantwoordelijkheden, kansen- en ruimte bieden voor eigen initiatieven.

We bieden de jongeren succeservaringen waardoor meer zelfvertrouwen ontstaat en competenties worden ontwikkeld.

 

Wij bieden nuttige dagbesteding, geven Rots en Water training, Brainblocks en helpen eventueel verder opweg naar meer specifieke vervolg- hulpverlening of terug naar school. 


Wij willen contact maken met de jongeren d.m.v. onze activiteiten waarmee wij de jongeren hun vaardigheden willen stimuleren.

Hierdoor krijgen de jongeren meer kansen om zich te ontwikkelen en zich beter staande te kunnen houden in de maatschappij.


Stichting Asareel heeft haar eigen gediplomeerde en SKJ geaccrediteerde jongerencoach in dienst.

De zorgcoördinator: Amerike draagt zorg voor de dagelijkse begeleiding rondom de activiteiten en is het aanspreekpunt voor de jongeren en de vrijwilligers.

Er is een samenwerkingsverband met Stichting KLIMKOORD. En in een multi-disciplinaire samenstelling van verschillende hulpverleners maakt Amerike deel uit van een intervisiegroep. 

Het team van Asareel bestaat uit professionals en vrijwilligers/ ervaringsdeskundigen met culturele, sportieve, en artistieke achtergrond.

MISSIEOns doel is om contact met jongeren te maken die zijn vastgelopen en niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Dit doen wij met activiteiten waarbij wij talenten willen ontdekken, deze stimuleren en mogelijkheden en perspectief te bieden.

Daarnaast vinden wij het als christelijke organisatie belangrijk dat wij een verbindende werking hebben in de gemeenschap en hierbij richten wij ons op wat wij gemeenschappelijk hebben. 


VISIE

Onze visie is dat iedereen; jongeren, vrijwilligers en hulpverleners talenten hebben en iedereen zijn of haar talenten verder kan ontwikkelen. Wij geloven dat iedereen kostbaar is in de ogen van God. Wij hebben ervaren dat mensen kunnen veranderen door genade en wij willen een stukje hiervan doorgeven, handen en voeten geven aan ons geloof en ons dienend op te stellen. Door deze basishouding en positieve ervaringen kunnen onze jongeren vanuit een veilige en stimulerende omgeving zich verder en beter ontwikkelen.